MtG sessie 28 februari

Ik heb zeker genoten, en we gingen mooi gelijk op qua score.

Mijn Vampires, Demons en Dragons waren goed bezig, de decks erna (elves, artifacts opzoeken, multicolor elements en groenblauw vette beesten) iets minder. Vooral de elves is niet zo'n spannend deck.

Mijn Vampires houd ik zo. Demons ga ik nog kijken. Ik miste 4 kaarten die ik nu opgevuld had met Harvester of Souls. Die waren wel goed bezig eigenlijk. Dragons houd ik ook zo.

De Elves moet ik nog wat op verzinnen. Artifact deck idem, dat loopt nog niet heel lekker, misschien weer de life spellbombs erin. Multicolor elements duurt minimaal 5 rondes voor er uberhaupt iets ligt, behalve als ik de Somberwald mage (3 mana inleg, genereert 3 mana van any color) krijg. Ook niet ideaal. Groen blauw is aardig goed. Genoeg te tweaken, laat staan nog nieuwe kaarten bekijken :)

Reacties (4) -

 • Mearz

  2-3-2016 11:26:01 | Antwoord

  Ik denk inderdaad, Kleese, dat je met je beste decks begon en niet toevallig die potjes hebt gewonnen. Gravepact en Deathtouch pingen zijn beetje irritant, maar wel erg goed als extra punch in de eindfase wanneer de beesten het op zichzelf niet redden. Daarnaast moet je bij de evaluatie van je eigen decks ook altijd even kijken naar de decks waarmee de tegenstanders spelen. Vooral Jan heeft uiteenlopende decks, van supersnelle aggro decks naar rustig opbouwende combo decks. Zo weet ik ondertussen dat mijn Angel deck het nooit kan winnen tegen het Infect deck van Jan, omdat mijn Angels deck tijd zou moeten winnen door lifegain, maar dat werkt niet tegen infect.

  Ik vond het ook erg leuk om weer Magic te spelen. Je kunt lekker veel potjes spelen, dat zorgt voor lekker veel actie. En iedereen wint wel eens, dus dat geeft dezelfde tevredenheid als een coöperative spel.

  Mijn Angel deck en Vampire deck zijn ongewijzigd en daar blijf ik met veel plezier mee spelen. Had mijn Goblin deck aangepast met Goblin Grenade als typische themakaart. Was wel tevreden over deze nieuwe insteek. Iets minder snel is het idee, maar niet minder aggressief Smile

  Ik speelde voor het eerst met mijn Simic deck, dat ik na onze vorige Magic opleving heb samengesteld. Creatures geboost met counters vanuit groen in combinatie met control spells vanuit blauw. Ik ben erg tevreden over hoe de potjes gingen. Tenminste, nadat ik mijn manaverhouding had aangepast.

 • klaasel

  6-3-2016 16:05:20 | Antwoord

  heb inderdaad getwijfeld over de Grave Pact. Maar het is een dure kaart, dus zou niet slim zijn hem er niet in te doen Smile.
  Deathtouch ping ga ik er wel uit halen. Het is goed, maar cheesy en kost me een dure demon en een dure equip. Kijken of ik wat ander demonic nasty uit kan halen.

  Ik heb weer even op gatherer gekeken. Een aantal nieuwe vamps en dragons! Maar of die in mijn deck passen? Wel een paar voor je life loss deck Minze.

  • Mearz

   7-3-2016 08:06:45 | Antwoord

   Ja, ik zag de nieuwe Vampires inderdaad! Zit een aantal bij die perfect in mijn life loss deck passen. En samen met de goede ervaringen van mijn nieuwe multicolor deck heb ik besloten ook mijn Vampire deck tweekleurig te maken. Wie had dat gedacht! Laughing

   • klaasel

    8-3-2016 19:14:59 | Antwoord

    Nice! Ik zag dus een aantal interessante uitbreidingen op mijn Demon deck. Eigenlijk is mijn Demon deck niet zo goed en heb ik (denk ik) met mazzel gewonnen. Kijken of mijn nieuwe ideeen wat brengen.

Reacties zijn gesloten